Portret op maat

Wie schrijft die blijft

Je denkt misschien dat er niet veel meer met pen geschreven wordt. Maar ook in deze tijd van smartphones en Ipads schrijven veel mensen nog dagelijks met een ouderwetse pen. Een goede vulpen kopen via PWAkkerman is voor de mensen die willen schrijven met een échte pen, een aanrader. Een goedkope balpen kan ook maar er is zoveel meer mogelijk waar het gaat om schrijfgerei. Verdiep je eens in de verschillende merken en er gaat een wereld voor je open.

Parker, een bekende naam

Parker pennen kent bijna iedereen. In ieder geval van naam, maar de Parker pennen worden veel verkocht, dus misschien heb je er zelf wel één in de kast liggen. Een Parker rollerball pen is de moderne uitvoering van de klassieke Parker pen. Niet iedereen is geschikt om met een vulpen te schrijven en deze tijd vraagt om snelle schrijfoplossingen. De rollerball is daarvoor uitgevonden. Makkelijk, goed navulbaar, vlot schrijvend en toch een elegante look. De Parker rollerball ziet er zeker niet uit als een wegwerppen en is dat ook zeker niet. Ook de rollerballs zijn navulbaar en gaan jaren mee.

Montblanc, de wereldtop

Montblanc pennen zijn de beste en de duurste pennen die er verkrijgbaar zijn. Met de speciale Montblanc vulling heb je de gouden combinatie te pakken. Hier kan op schrijfgebied niets tegenop. De Duitse oorsprong van het bedrijf, het is nog steeds gevestigd in Hamburg, komt terug in de degelijkheid en de duurzaamheid. De Zwitserse inspiratiebron, de Montblanc, staat voor de hoogste toppen in kwaliteit. Tel daarbij op de prachtige en dure uitstraling en je weet dat je niets beters in pennen meer tegenkomt. Door de prijsstelling van het merk is het heel geschikt voor mensen die weten dat ze veel met hun vulpen gaan schrijven. Dat maakt het zeker de investering waard.

Lamy, betaalbare duurzaamheid

De Lamy pennen hebben weer hele andere kenmerken. Betaalbaarheid is er daar één van. Een Lamy fineliner of rollerball kun je in elke kantoorboekhandel tegenkomen. Dat betekent niet dat het zomaar een pen is. Lamy is een gerenommeerd merk dat al sinds 1930 aan de weg timmert. De oprichter, Carl Joseph Lamy, was eerst vertegenwoordiger bij Parker pennen voor hij voor zichzelf begon in Heidelberg in Duitsland. Nu is Lamy een merk dat duurzaamheid zwaar laat wegen bij de productie van zijn pennen. Zonne-energie en hergebruik van water zijn maar twee voorbeelden van hoe Lamy dat probeert te doen. Ook de materialen en grondstoffen worden geselecteerd op hun duurzame karakter. Het zal je niet verbazen dat ook de pennen zelf lang meegaan.

Waterman, de grondlegger van de moderne vulpen

Waterman is een bekend merk in Nederland. De fabriek produceert al sinds 1888 onder de naam Waterman Paris vulpen en andere pennen. De moderne vulpen met het navulsysteem is een uitvinding van Waterman. Ook de clip aan de dop van een pen is bedacht door Waterman. Zo kon je de pen makkelijk in je borstzakje meenemen. Waterman produceert niet alleen vulpennen, maar ook rollerballs, vulpotloden en ballpoints. Een klassiek bedrijf dat met zijn tijd is meegegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *